روستاهای ایران: تالار گفتمان

روستاهاي ايران :: نمايش موضوعات - انواع آش / دیزج امیرمدار

انواع آش / دیزج امیرمدار

 

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهای محلی آذربایجان شرقی

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

setayesh
کاربر جدید
کاربر جدید

وضعيت: آفلاين
6 ارديبهشت ماه ، 1391
تعداد ارسالها: 8
امتياز: 7890
تشکر کرده: 0
تشکر شده 0 بار در 0 پست


ارسالارسال شده در: يكشنبه، 23 شهريور ماه ، 1393 20:19:05    موضوع مطلب: انواع آش / دیزج امیرمدار پاسخ همراه با اعلان

[size=18]آش غذایی است که از دیرباز در تمام شهرها و روستاهای ایران طبخ میشود.

گاهی به عنوان غذا و پیش غذا و گاهی به عنوان یک غذای مکمل.

این خوراک معمولاْ از ترکیب آب ، حبوبات و سبزیجات مختلف تهیه میشود.

قدمت پخت آش در ايران به روشني معلوم نيست اما آنگونه كه از شواهد بر مي آيد تاريخچه پخت آن به گذشته هاي بسيار دور برمي گردد. در ضرب المثل هاي فارسي نيز بيشتر از ساير غذاها به كار رفته است مانند:"آش كشكه خالته ، بخوري پاته نخوري پاته" ، " نخود هر آش شدن" ، " آش نخورده و دهن سوخته"

آش در زمره غذاهايي است كه به عنوان نذري نيز در ايام مختلف پخته و بين مردم پخش ميشود.

اين غذا در گذشته به عنوان غذاي طبقه متوسط جامعه شناخته ميشد اما امروزه به عنوان يك غذا يا پيش غذا در ميهماني هاي مختلف سرو ميشود.

آش در مقايسه با سوپ كه يك غذاي تقريباً وارداتي است از اصالت بيشتري در كشورمان برخوردار است زيرا در ايران روستا يا شهري يافت نميشود كه آش مخصوص به خود را نداشته باشد.

مانند آش جوپره خراسان ، آش كارده شهر اقليد ،آش دوغ اردبيل ، آش ترش رشت،آش خيار اراك و ...

آش در ديزج اميرمدار نيز از قديم الايام طبخ ميشد و خانمهاي هنرمند و كدبانوي ديزجي انواع مختلف آن را كه مناسب با ذائقه مردم منطقه باشد تهيه و تدارك مي ديدند.

نوع ديگري از آش موسوم به "شيله"(با فتح ه ) نيز در ديزج پخته ميشود كه نسبت به آشهاي معمولي غليظتر و تركيبات آن كمي متفاوت تر است.

"بوراني" نيز در ديزج جزو خانوداه آشها بوده و بر خلاف ديگر جاهاي ايران كه معمولاً از تركيب بادمجان و اسفناج يا كدو تهيه ميشود در ديزج نوعي آش غليظ محسوب ميشود كه با كلم قمري تهيه ميشود.

انواع آشها در ديزج اميرمدار:

1- یارما آشی 2- ریشته آشی 3- جووت آشی 4- ام النساء آشی

5- قاشق آشی 6- ترشی لی آش یا آبغورالی آش

7- سیرکه شیرلی آش 8- قوروت آشي 9- اوماج آشي

10 – كلم آشی ۱۱– سوت لي آش

12- يارما شيله سي 13- كلم بوراني سي



در اين پست طرز تهيه آش ام النساء آورده شده است:

طرز تهیه:

ابتدا پیاز را سرخ می کنیم .

بعد به آن بلغور(ترجیحاً درشت) ، برنج ، نخود پخته ،گوجه رنده شده یا رب و نمک زده و سپس آب را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم جا بیفتد.

در آخر پخت پیازهای کوچک را بدون خرد کردن و درسته درون آش می ریزیم.

در موقع سرو می توانیم سرکه هم به آن اضافه کنیم.


[img]http://pro.uploadpa.com/?file=1398431714104304_02.jpg[/img]

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :
 
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهای محلی آذربایجان شرقی

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1
  
نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت

  


 


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group
كه مازندران شهر ما ياد باد
فروشگاه فرش احمدی
تهران هاست
 تبلیغات در سایت روستاهای  ایران