روستاهای ایران: تالار گفتمان

روستاهاي ايران :: نمايش موضوعات - قورما شورباسی)

قورما شورباسی)

 

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهای محلی آذربایجان شرقی

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

setayesh
کاربر جدید
کاربر جدید

وضعيت: آفلاين
6 ارديبهشت ماه ، 1391
تعداد ارسالها: 8
امتياز: 7890
تشکر کرده: 0
تشکر شده 0 بار در 0 پست


ارسالارسال شده در: چهارشنبه، 7 اسفند ماه ، 1392 15:31:20    موضوع مطلب: قورما شورباسی) پاسخ همراه با اعلان

یکی از مهمترین عوامل شکل دهنده ی الگوی غذایی هر جامعه،مجموعه عادات و فرهنگ غذایی آن جامعه است .عادات غذایی از یک طرف پاسخگوی خواسته های غریزی و فیزیولوژیک بدن و از سوی دیگر یک رفتار فرهنگی است.

اسناد تاریخی بیانگر قدمت 4هزار ساله غذاهای ایرانی نظیر انواع سوپ،آش و آبگوشت است.اکنون در قرن بیست و یکم پزشکان برای رژیم درمانی صرف این غذاهای قدیمی را توصیه می کنند که به نسبت غذاهای جدید از سلامت بهتری برخوردارند.
پس از ایران چین و هند به علم تغذیه دست پیدا کردند.
ایرانیان مردمی خوش ذائقه اند و به مزه غذا اهمیت زیادی می دهند از همین رو تنوع غذایی در بین آنها بسیار بالاست. سنت خوردن،از ماندگارترین میراث های فرهنگ و تمدن ایرانیان است که همچنان،همچون یک آیین و رسم تخطی ناپذیربجا آورده می شود.در ایران هیچ آیین و مراسمی وجود ندارد که در آن غذا خوردن جایگاهی نداشته باشد.


دیزج امیرمدار نیز همچون سایر نقاط ایران عزیزمان از فرهنگ غذایی غنی و پرباری برخوردار است.

دیزجی ها علاوه بر پخت انواع غذاهای قدیمی از غذاها و دسرهای جدید نیز استقبال می کنند و سفره های بسیار شیک و رنگینی دارند.

در دیزج فقط پخت غذا مهم نیست بلکه رعایت بهداشت و تمیزی حین آماده سازی و پخت ،چاشنی و مزه ، رنگ و تزیین نیزبسیار حائز اهمیت می باشد.

بانوان دیزجی اکثرا آشپزهای قابلی هستند و در مراسمات و میهمانی های بزرگ خود عهده دار پخت غذا میشوند.

در دیزج بعضی از انواع آش و آبگوشت و ترشی جات با دستورالعمل خاصی تهیه میشوند که بیشتر مختص این منطقه می باشد.

یکی از غذاهای قدیمی که در میان بزرگترها بسیار طرفدار دارد نوعی آبگوشت موسوم به "قورماشورباسی" می باشد.

این غذا که از گوشت قورمه شده گوسفند تهیه می شد در قدیم که از یخچال و فریزر خبری نبود با استفاده از این روش گوشت را برای مدت طولانی در مکانی سرد نگه می داشتند و در مواقع لازم استفاده می کردند.

در ادامه طرز تهیه این آبگوشت آورده شده است.

مواد لازم:

گوشت گوسفند

دنبه و چربی گوسفند

پیاز

لپه

زعفران

نمک

رب

ادویه

روش قورمه کردن گوشت:

گوشت را قطعه قطعه می کنیم و سپس آنها را می شوییم.

آب را در دیگ مسی یا آلومینیومی می جوشانیم و گوشت های تکه تکه شده را داخل آن می ریزیم و می گذاریم کمی بجوشد .

در این حین کف روی آن را جمع کرده دو سه عدد پیاز و کمی نمک را داخل آن ریخته می گذاریم به مدت یک ساعت بجوشد تا دانه های روغن روی آب جمع شود.

سپس آن را از صافی رد می کنیم و این آب را به عنوان اشکنه گوشت استفاده می کنیم.

یک ملاقه از روغنی که قبلا از دنبه گوسفند تهیه کرده ایم را ته قابلمه می ریزیم

دو یا سه عدد پیاز را خرد کرده و با گوشت تفت می دهیم.

بعد که گوشت سرخ شد آن را در خمره ای سفالین می ریزیم .

روغن آب شده حاصل از دنبه گوسفند را روی گوشت می ریزیم تا جایی که روی گوشت را کاملا بپوشاند.

سپس آن را در مکانی سرد می گذاریم .

هر وقت که خواستیم این آبگوشت را تهیه کنیم با وسیله ای به اسم قورماقازان مقداری از آن را از خمره کنده و در قابلمه می ریزیم و با پیاز سرخ می کنیم.

بعد کمی آب داخل آن می ریزیم و کمی نمک هم اضافه می کنیم و می گذاریم اندکی بپزد.

سپس لپه و زعفران را به آن اضافه می کنیم و کمی مانده به سرو داخل آن رب و ادویه (ایسی اوت) می ریزیم.

واما در آخر:

در قدیم معمولا داخل این آبگوشت یک تخم مرغ می شکستند

و برای اینکه تخم مرغ داخل آبگوشت پخش نشود کمی آب سرد داخل قابلمه می ریختند تا آب کمی از جوشش بیفتد و بعد تخم مرغ را داخل آن می شکستند و تخم مرغ به صورت درسته روی آب می ماند.



غذا آماده است نوش جان.

در صورت باز نشدن عكسها روي آنها راست كليك و گزينه show picture را بزنيد

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :
 
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهای محلی آذربایجان شرقی

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1
  
نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت

  


 


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group
فروشگاه فرش احمدی
تهران هاست
 تبلیغات در سایت روستاهای  ایران